هشدار سازمان بازرسی به مدیران بیمه مرکزی افت قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی ادامه پیدا کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک به یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید با ۳۰ میلیون تومان کدام موبایل‌های پرطرفدار را می‌توان خرید؟ (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت دینار در بازار آزاد و بانک مرکزی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران بازگشت خریداران به بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ تیر ۱۴۰۴) آغاز به کار نمایشگاهی تهران پس از وقفه یک ماهه آثار جنگ تحمیلی ۱۲ هزار تن کود کشاورزی ویژه کشت پاییزه در خراسان رضوی تأمین شد چگونه انتخاب بهترین ارائه‌دهنده تلفن ابری می‌تواند کسب و کار شما را متحول کند؟ خرید بلیت اتوبوس برای اربعین ۱۴۰۴ محدود شد واردات خودروی کارکرده بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به مناطق آزاد ممکن شد استاندار خراسان رضوی: بهره‌برداری از راه‌آهن خواف-هرات نقطه عطف توسعه کریدورهای ترانزیتی ایران و افغانستان است قیمت اونس جهانی طلا تغییر قیمت کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چقدر قیمت دارد؟ رشد اندک قیمت نفت جهانی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر گرانی برنج زیر ذره‌بین نهاد‌های قضایی | برخورد با تخلفات بازار کالا مشاوران املاک درخواست افزایش نرخ کمیسیون کردند شرایط دستمزد کارگران نانوایی در مشهد اصلاح شد + جزئیات وزیر صمت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ تمدید می‌شود نرخ طلا در مشهد بار دیگر افزایشی شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | هندوانه گران شد تأکید فرماندار مشهد بر تداوم نظارت و بازرسی‌ها در حوزه ارزاق و نان اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم از امروز شارژ می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + روش استعلام برقراری پرواز‌های فرودگاه گناباد پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) حمایت ۱۳ هزار میلیارد تومانی صندوق تثبیت از بازار سرمایه بورس چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟ قوه قضاییه: پروژه‌های رمزارزی «بم‌چین» و «بنیادبم» کلاهبرداری است
سرخط خبرها

شرایط کنونی بورس گذراست | حمایت ۵.۵ همتی از بازار سهام در دو روز گذشته

  • کد خبر: ۳۴۲۱۸۴
  • ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱
شرایط کنونی بورس گذراست | حمایت ۵.۵ همتی از بازار سهام در دو روز گذشته
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در شرایط جنگی طبیعی بود که باید بازار سرمایه تعطیل می‌شد، گفت: این شرایط گذراست و بازار به زودی به شرایط عادی بازمی‌گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، حمید یاری روز یکشنبه در گفت و گویی اعلام کرد: همزمان با آغاز جنگ و مواجهه با شرایط جدید، شروع به رصد بازار و مشورت با فعالان بازار کردیم، آن زمان هدف صیانت از بازار بود که با همین رویکرد در نهایت به این نتیجه رسیدیم که بازار بسته شود تا افراد بتوانند به خانواده‌های خود رسند و رفتار ناشی از شوک شرایط را از سربگذرانند؛ لذا هدف از تعطیلی بازار سرمایه صیانت از سرمایه مردم بود، نه نقدشوندگی یا ادامه فعالیت بازار.

وی یادآور شد: در نهایت شورای عالی بورس نیز با همین رویکرد به تعطیلی سه روزه رای داد تا روز گذشته که بازار مجدد فعالیت خود را آغاز کرد.

یاری اظهار داشت: در شرایط جنگی، طبیعی بود که باید تعطیلی بازار شکل می‌گرفت.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در قسمت دوم به این نقطه رسیدیم که باید فعالیت اقتصادی شکل بگیرد، چرا که مردم نیاز به نقدینگی داشتند. در این شرایط به سمت بازگشایی صندوق‌های درآمد ثابت رفتیم که این موضوع به خوبی مدیریت شد و روز نخست آن نیز مانند روز‌های کنونی بورس، حالت متشنجی داشت و بسیاری از افراد اقدام به ابطال کردند، اما این شرایط گذرا بود و وضعیت به روال عادی بازگشت.

وی در خصوص نظر فعالان بازار مبنی بر حمایت از بازار پس از بازگشایی، خاطرنشان کرد: ما از همان هفته نخست، بررسی‌ها را آغاز کرده بودیم و می‌دانستیم که بازار ریزش خواهد داشت و باید پذیرفت که بخشی از رشد بازار به علت خوش‌بینی ناشی از آغاز مذاکرات در سال جاری شکل گرفته بود.

یاری ادامه‌داد: اکنون فضا برای مردم کمی مبهم است، اما ما مدل‌های مختلفی را برای بازگشایی مجدد بازار بررسی کردیم.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، یکی از این مدل‌ها را بازگشایی «با دامنه باز» دانست و گفت: طی بررسی‌ها مشخص شد که این مدل نه مورد تأیید وزیر امور اقتصادی است و نه مورد تأیید ما، چون شوک‌درمانی زمانی پاسخ‌گوست که مسبوق به سابقه باشد، در حالی که فعالان بازار تاکنون با این شرایط مواجه نشده بودند و در شوک قرار داشتند.

وی اضافه کرد: مدل دیگر، همان «دامنه نوسان نامتقارن» بود که تجربیات گذشته نشان داده این مدل مناسبی نیست و نمی‌تواند ما را به اهداف مورد نظر برساند؛ لذا در نهایت این مدل نیز رد شد.

یاری اعلام کرد: مدل «مثبت و منفی یک» نیز ما را دچار یک سیستم فرسایشی تعادل می‌کرد، به‌طوری که باید روز‌های متمادی حرکت می‌کرد تا به نقطه خاص مورد نظر برسد و در عمل سهم‌ها قفل می‌شد و این تفاوتی با تعطیلی بازار نداشت.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه حمایت نیز با بیان اینکه به این نتیجه رسیدیم که بازار را با نوسان «مثبت و منفی سه» بازگشایی کنیم، گفت: در زمینه حمایت، جلسات متعددی برگزار شد و در شورای عالی بورس، فرآیند‌ها در حال طی شدن هستند و اکنون تعدادی از بانک‌ها به صندوق‌های توسعه و تثبیت ما پول تزریق کرده‌اند.

وی اذعان داشت: انتظاری که فعالان بازار داشتند این بود که همه حمایت‌ها از روز نخست فعالیت بازار انجام گیرد که ما تلاش کردیم این فضا را مدیریت کنیم.

یاری درباره برنامه سازمان بورس برای ادامه فعالیت در شرایط کنونی، افزود: طی هفته‌های گذشته بررسی و پیش‌بینی رفتار سهامداران پس از بازگشایی بازار را آغاز کردیم و در این فرایند، مدل‌های مختلفی بررسی شد. این شوک با شوک‌های قبلی قابل مقایسه نبود و امکان متعادل شدن بازار با یک جلسه حمایتی وجود نداشت و این وضعیت باید طی می‌شد.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: مردم در این شرایط، صبوری نشان دادند. حمایت‌هایی که در روز گذشته و امروز انجام شد نیز با منابع داخلی خود سازمان بود، به‌طوری که دیروز نزدیک به چهار همت از محل صندوق‌های تحت اختیار سازمان بورس به بازار تزریق شد و امروز نیز حدود ۱.۵ تا ۲ برابر این مبلغ وارد بازار می‌شود.

وی با اشاره به نقش حمایت‌های بانکی از بازار سرمایه طی روز‌های اخیر، یادآور شد: به احتمال زیاد امروز یا فردا خبر‌های خوبی از بسته حمایتی دولت مخابره خواهد شد. ما دو نوع روش می‌توانستیم اتخاذ کنیم؛ یکی اینکه بسته‌های حمایتی مشخصی تعیین می‌شد، اما به علت بروکراسی زیاد، این منابع به بازار سرمایه نمی‌رسید. این بار سعی کردیم ابتدا بسته را دریافت کنیم و سپس وارد فرآیند حمایتی شویم.

یاری همچنین به برگزاری جلسه‌ای با وزیر امور اقتصادی و دارایی برای حمایت از بازار سرمایه اشاره و ابراز امیدواری کرد که در روز‌های آتی، بازار از وضعیت فعلی خارج شده و روند متفاوتی را تجربه کند.

۵.۵ همت حمایت از بازار سرمایه طی دو روز گذشته

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به دریافت گزارش‌های افشای اطلاعات از شرکت‌ها اظهار کرد: به جز تعداد معدودی شرکت، سایر شرکت‌ها وضعیت سالمی دارند و اتفاق خاصی برای آنها رخ نداده است.

وی افزود: در ادامه، جلسه‌ای با صندوق توسعه ملی برگزار شد و امروز نیز آن روند در صندوق ادامه می‌یابد. بانک مرکزی نیز با تمهیداتی که توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی اندیشیده شده، به طور حتم وارد عمل خواهد شد.

یاری اظهار داشت: طی دو روز گذشته مجموعاً حدود ۵.۵ هزار میلیارد تومان منابع برای حمایت از بازار سرمایه تزریق شده و این روند با هماهنگی بانک مرکزی و صندوق تثبیت در روز‌های آینده ادامه خواهد یافت.

وی با تأکید بر اینکه انتظار ریزش بازار را داشتیم، یادآور شد: انتظار برای مدیریت بازار نیز منطقی است و ما نیز این فضا را مدیریت خواهیم کرد؛ طی روز‌های آینده نتیجه اقدامات را مشاهده خواهید کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->